torsdag 17 mars 2011

Träning i solen :-)

På eftermidagen i dag så blev det att träna lite med dom små busarna vilket gick riktigt bra. Först ut var Diesel som fick träna inkallning, fot gående sen blev det lite lek med boll vilket var väldigt uppskattat. Diesel är så duktig på avlämningar han kommer in och sätter sig och lämnar av i handen när man säger till annars hållar han dummin så snällt tills man säger till, måste skryta lite om min goa pojke :-)
Sen var det dax för nästa goa pojke Tim :-) lill gubben fick träna inkallning, stanna på pipa och komando, stanna på röst komando funkar bättre än på pipa men jag har inte hållt på så länge men Tim lär sig snabbt. Tim har även börjat träna linförighet vilket går riktigt bra han håller bra kontakt under dom få steg vi tar för tillfället.

en annan sak jag har börjat märka med båda är att dom är inte lika fokuserade på mötande hundar eller förbi gående hundar utan dom tittar ganska avslappnat på hunden sen på mej vilket är en skön skillnad mot förr då det var hysteri så fort iaf Tim såg en hund i närheten medans Diesel gick upp i varv men nu värkar nått ha hänt som gör att det inte är lika intressant med okända hundar :-)
Träning ger värkligen resultat det är så skönt att se :-)

1 kommentar:

Jenny o Brio sa...

Härligt med vårsolen!!!
Skönt att hundmötena går bra! Det är trassligt annars, särskilt med två jyckar...